ESPAI PROFESSORAT

La plataforma Vídeo Learn és un espai de suport per l’alumnat que està realitzant algun dels cursos de l’ESO.  

Degut a la situació actual hem hagut de canviar els nostres pensaments, la forma de viure, la manera d’actuar, ja res no serà el mateix. Durant la quarantena no ens hem tingut més remei que utilitzar les eines digitals, fer teletreball, reunions digitals, i reinventar-nos amb la formació online.

Si ho mirem amb perspectiva, creus que l’única manera per formar els nostres joves és amb una formació presencial? Nosaltres creiem que no, és més, els i les joves d’avui en dia estan molt acostumats i acostumades a utilitzar les eines digitals, els agrada la immediatesa i l’eficiència d’aquestes eines. Per això hem creat Videolearn.

Com funciona Video Learn?

Videolearn  és un portal de suport educatiu. Disposarà de material didàctic pels i les alumnes de l’ESO en format vídeo sempre complementats per uns exercicis resolts o uns qüestionaris autoavaluables. Aquests vídeos estaran classificats per cursos (des de 1er a 4t de l’ESO) i per assignatures. En un principi, aquest primer any introduirem vídeos de les assignatures següents: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, llengua estrangera (Anglès), Física i Química, Matemàtiques, Biologia i Geologia i Ciències socials: geografia i Història.

Els i les alumnes per a poder accedir a tots els continguts del seu curs hauran de pagar una quota de 14€ mensuals, i aquestes aportacions les repartirem proporcionalment entre el professorat que hagi col·laborat introduint el material didàctic. 

Com puc col·laborar?

Per a fer viable Videolearn necessitem nodrir-lo de continguts d’acord amb el currículum que presenta el departament d’educació de Catalunya.

Estem buscant un equip docent interessat en aquest projecte que vulgui participar afegint continguts, en un principi sense rebre la part econòmica, però  en el moment en que es comencin a registrar usuaris anirà cobrant tots els continguts que hagi generat.

Tot serà transparent, en tot moment es podrà saber quants usuaris estan registrats, quin cost té el manteniment del portal, quan s’invertirà en publicitat. Amb totes aquestes dades podrem saber els nostres ingressos i quan tenim per repartir en cadascuna de les persones que han col·laborat.

Com han de ser els continguts?

Cada contingut consta d’una gravació aproximada de 15 min, i va acompanyada amb uns exercicis o qüestionari auto avaluable. Els vídeos poden ser gravats de diverses maneres.

Exemple dels diferents formats de vídeos

Formació al professorat

Tenim una apartat de formació al professorat on trobaràs tot de continguts per poder formar-te i arribar ha ser un expert en la formació digital. Amb un espai de consulta i assessorament per resoldre tots els possibles dubtes que pugin arribar a sortir.