Com va sorgir aquest projecte educatiu

Data

Un vespre de confinament fent sobretaula amb la família, estàvem parlant sobre els continguts que havien enviat els professors de la meva filla que està cursant segon de l’ESO. L’Aina, la meva filla, ens explicava que tenia continguts de diferents llocs: d’una web, un enllaç al Youtube, un arxiu en PDF, però la més original va ser una de les professores que li va enviar un vídeo explicant la tasca de la següent setmana.

A l’Aina li va fer molta gracia que la seva professora s’hagués gravat i va dir que estaria molt bé que la resta de professors/es gravessin les seves classes i ho passessin als i les alumnes. 

A partir d’aquí vam especular amb una pluja de idees per a dissenyar un portal pensat perquè cada professor/a enviés un o diversos vídeos explicatius d’una part de la seva assignatura. Si així ho fes la resta de professors/es podríem aconseguir tenir tot el temari de l’últim trimestre ordenat per assignatures en format vídeo, i així els i les alumnes podrien accedir a tots els continguts i aprendre amb tots ells, d’això en ve el nom Videolearn: aprendre a través dels vídeos… Va ser una idea genial.

Vam estar donant voltes al tema, fins que em vaig posar a treballar. Ho volia tenir enllestit el més aviat possible ja que portàvem dues setmanes confinats a casa i estàvem engrescats, no sabia fins on arribaria, però el que sí tenia clar era que la idea sorgia d’una necessitat i això em feia tenir unes bones sensacions.

Un cop acabat el portal, vaig fer una campanya de divulgació per Facebook i Whatsapp, va tenir molt bona acceptació i entre docents i alumnes es van registrar unes 140 persones.

Quan van passar un dies, teníem tot de gent registrada però faltaven continguts. Com ho podíem resoldre? Sense materials l’existència del portal no tenia sentit. He hagut de fer un canvi de criteri, ja que el portal pretenia que fos altruista i no fer pagar res a ningú, però això comportava que els i les professores posessin els materials sense cap mena de recompensa econòmica, i això no és viable.

A dia d’avui, estem treballant per buscar un equip de docents compromesos amb el projecte i amb ganes de tirar-l’ho endavant, estem il·lusionats en aconseguir que funcioni, i trobar la combinació perfecta perquè el professorat creï els continguts i l’alumnat amb una petita quota pugui aprofitar-se d’aquests materials.

Amb la meva família sempre recordarem que tot va sorgir una nit de confinament.

Rafa Corts

Aquest article té 4 comentaris

 1. Núria

  Com m’agradaria estar aquí entre vosaltres ?

  1. rafacorts

   Hola Núria, busquem un dia que ara ja pots venir

 2. amoreno3

  Hola !
  Com puc col-laborar en la redacció de continguts ?
  Atentament,
  Albert Moreno Sagrera

  1. rafacorts

   Hola Albert, si vols més informació si us plau envia’m un correu rafacorts@videolearn.cat amb el teu tel i ens truquem per acabar de parlar si et sembla bé?
   Salutacions

Deixa un comentari

Altres
articles